Zakelijk internetverbindingen

Zakelijk internetverbindingen

Er zijn verschillende verbindingen (dragers) voor Zakelijk Internet. U heeft de keuze over welke breedbandverbinding de dienst Zakelijk Internet geleverd wordt. Elk van deze verbindingen hebben verschillende eigenschappen en kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden.

Zakelijk Internet vergelijken

Om u een overzichtelijk beeld te geven van het verschil tussen de verschillende verbindingen, zijn hieronder de belangrijkste aspecten samengevoegd.

 

Zakelijk Glasvezel

Straalzender

Ethernet over Koper

VDSL

Capaciteit (bandbreedte)

1.000 Mbit/s

400 Mbit/s

20 Mbit/s

200 Mbit/s

Diensten stapelen

Snelheidsgarantie mogelijk

Symmetrische bandbreedte

Glasvezel

Glasvezel heeft standaard de meeste capaciteit ter beschikking voor diensten. Met een basis van maar liefst 1.000 Mbit/s kunt u meerdere diensten afnemen over dezelfde infrastructuur.

Het is zelfs mogelijk om meerdere internetdiensten af te nemen op één access. Dit is ideaal voor wanneer u gevestigd bent in een verzamelpand. De totale bandbreedte aan diensten mag echter niet meer dan 1 Gbit/s (1.000 Mbit/s) bedragen. Het is dus mogelijk één glasvezelverbinding te delen met meerdere gebruikers..

Ethernet over Koper

Ethernet over Koper heeft dezelfde eigenschappen als Zakelijk Glasvezel, maar is beperkt qua capaciteit. De maximale bandbreedte, die wij kunnen leveren over Ethernet over Koper is 20 Mbit/s. Ondanks de beperkte capaciteit is het mogelijk om meerdere diensten af te nemen over deze verbinding.

Over het algemeen vallen de eenmalige aansluitkosten van een koperverbinding lager uit dan bij Zakelijk Glasvezel. Dit heeft er alles mee te maken dat er in Nederland al een uitgebreide koperinfrastructuur aanwezig is.

VDSL

VDSL is een breedbandverbinding over het kopernetwerk. Omdat in veel gevallen een IS/RA punt in uw pand aanwezig is, zullen de eenmalige aansluitkosten voor VDSL laag uitvallen. VDSL is een geschikte verbinding voor bedrijven die weinig eisen stellen aan hun internetverbinding en voor wie het asymmetrische karakter geen probleem is.