Tarieven Straalzender

Tarieven Straalzender

De tarieven voor straalverbindingen kunnen sterk verschillen. Dat geldt zowel voor de eenmalige aansluitkosten als de maandelijkse abonnementskosten. Dit is voornamelijk afhankelijk van de locatie, waar de verbinding gerealiseerd moet worden.

Line-of-Sight van groot belang

Stelt u zich voor, u bent gevestigd in de Rotterdamse haven en om een straalverbinding te realiseren wordt er gestraald naar een mast in de Waalhaven. Niets is zo vervelend dan dat er steeds boten door deze zogenoemde Line-of-Sight varen, waardoor de verbinding steeds kort onderbroken wordt. Wanneer dit het geval is, is er geen betrouwbare Line of Sight (LOS) en moet men -voor zover mogelijk- de hoogte in om een betrouwbare LOS te realiseren. In zo'n situatie is er meer apparatuur nodig en zal de oplevering langer duren, dan wanneer een LOS geen hinder ondervindt van bomen, boten, gebouwen of andere zaken die een zichtlijn beperken of onmogelijk maken.

Het onderzoek naar een zo'n zichtlijn is een belangrijk onderdeel in de aanvraag voor straal en heeft invloed op de tarieven waar u mee te maken krijgt.

Eenmalige tarieven

De eenmalige tarieven zijn sterk afhankelijk van de Line-of-Sight. Wanneer er geen belemmeringen zijn, zal de eenmalige investering behoorlijk lager uitvallen dan wanneer een Line-of-Sight zeer goed mogelijk is doordat uw pand voldoende hoogte heeft en er geen belemmeringen zijn. De eenmalige tarieven worden daarnaast sterk beïnvloed door de door u gekozen duur van het contract.

Maandelijkse tarieven

De maandelijkse tarieven worden de bepaald door de locatie waar u gevestigd bent en de door u gewenste bandbreedte. Verder wordt het maandelijkse bedrag bepaald door aanvullende diensten zoals IP-adressen en een Managed Router of Managed Firewall.