Straalzender

ideaal alternatief voor glasvezel

Straalzender

Bij een straalverbinding (Ethernet over Radio) wordt een speciale antenne (Microwave) op het dak van uw locatie geplaatst. Via deze antenne wordt een verbinding opgebouwd met de dichtstbijzijnde mast, die gekoppeld is met ons core netwerk.

Straalzender

Voordelen Straalzender

  • capaciteit tot 400 Mbit/s
  • symmetrische internet verbindingen
  • ideaal als back-up voor redundantie

Straalverbinding

Straalverbindingen zijn een ideaal alternatief voor zakelijke glasvezel verbindingen wanneer blijkt dat in de directe omgeving van uw pand geen glasvezelnetwerk ligt.

Een straalzender is een radioverbinding tussen twee antennes (point to point verbinding). De antennes moeten naar elkaar gericht worden en er moet een line of sight zijn.

Een straalverbinding werkt op basis van een gelicensieerde verbinding met een eigen frequentie, waardoor een hoge uptime wordt gegarandeerd. De frequentie en straalrichting worden bepaald door het Agentschap Telecom. Straalverbindingen kunnen afstanden tot 40 kilometer overbruggen afhankelijk van de omgeving.

Licentievrije verbindingen hebben een maximaal bereik van ongeveer 5 kilometer en zijn storingsgevoelig, omdat andere gebruikers gebruik kunnen maken van dezelfde frequentie.

Site Survey

Ethernet over Radio is altijd maatwerk, waardoor een site-survey noodzakelijk is om te kunnen bepalen of we de verbinding kunnen realiseren en wat de eenmalige investering is.

Recreatiesector

Straalverbindingen worden veel gebruikt in het buitengebied, waar glasvezel vaak kostbaar is om aan te leggen. Ethernet over Radio is ideaal voor de recreatiesector. Vaak zitten campings, jachthavens en bungalowparken in buitengebieden waar weinig infrastructuur voorhanden is. Een straalzender is dan vaak de meest ideale oplossing.

Ideaal als back-up oplossing

Straalzenders zijn ook ideaal als back-up voor uw glasvezelverbinding. Met behulp van BGP kunnen wij er voor zorgen dat bij een storing op de primaire verbinding er automatisch wordt omgeschakeld naar de straalverbinding.

Meest gestelde vragen over Straalzender

Meer weten?

Onze consultants geven u graag advies over Straalzender.
076 - 5 331 331
info@ipvisie.com