Wat is een SIP Trunk?

Wat is een SIP Trunk?

Om te kunnen bellen over internet is een SIP Trunk de ideale oplossing. Een SIP (Session Initiation Protocol) Trunk is een telefoonlijn die ervoor zorgt dat in- en uitgaande telefoongesprekken via het IP protocol gerouteerd worden in plaats van via een traditionele telefoonlijn zoals ISDN of PSTN. IP Visie levert een unmanaged SIP Trunk en een managed SIP Trunk.

Unmanaged SIP Trunk

Een unmanaged SIP Trunk wordt geleverd als u gebruik maakt van de internetverbinding van een andere partij. Behalve de telefooncentrale, bepaalt ook de beschikbaar gestelde bandbreedte het aantal gesprekskanalen dat mogelijk is. Maakt u gebruik van 3CX met 16 kanalen, maar kunt u gebruik maken van slechts 1 Mb, dan is het aantal gelijktijdige gesprekken beperkt tot 8.

Managed SIP Trunk

We kunnen een managed SIP Trunk voor u verzorgen als u gebruikmaakt van een internetverbinding van ons. De managed SIP Trunk beschikt over een eigen VLAN (bandbreedte) en staat volledig los van de dienst internet die u gebruikt voor het internetverkeer.

De managed SIP Trunk kan geleverd worden met een aparte VLAN voor een zakelijke glasvezelaansluiting, straalzender, Ethernet over Koper of in combinatie met een DSL verbinding met voldoende bandbreedte voor het door u gekozen aantal gelijktijdige gesprekken.