Wat is een redundante glasvezel route?

Wat is een redundante glasvezel route?

Niet elke redundantie oplossing is 100% redundant, waardoor je in veel gevallen nog te maken hebt met één of meerdere Single Point of Failures. Dit kan te maken hebben met de route die de verbinding aflegt vanaf uw locatie tot in hart van het netwerk van een carrier of provider.

Wanneer spreekt men over een gescheiden glasvezel route?

Wanneer u een redundante oplossing afneemt, kan het zijn dat er voor een deel gebruik wordt maakt van dezelfde route. Op de route kan een mantelbuis beschadigd raken bij graafwerkzaamheden, waardoor beide verbindingen op dat moment niet meer zullen werken.

Er wordt gesproken over een volledig gescheiden glasvezelroute als deze bij voorkeur aan twee verschillende zijdes het pand binnenkomen en vervolgens via twee volledig gescheiden routes van het pand vandaan lopen naar het netwerk van de betreffende carrier. In de meest ideale situaties komen de twee routes niet meer bij elkaar en gaan ze elk naar een eigen PoP of datacenter, waar het netwerk bij elkaar komt. Op deze manier kan een beschikbaarheid worden gegarandeerd die dicht tegen de 100% ligt.