Als ik een contract sluit met 2 providers heb ik dan een redundante internet verbinding?

Als ik een contract sluit met 2 providers heb ik dan een redundante internet verbinding?

Wanneer u beschikt over twee internetverbindingen die u afneemt bij twee verschillende partijen, betekent dit niet automatisch dat u beschikt over een redundante aansluiting. Dit heeft alles te maken met het feit dat verschillende partijen verbindingen bij elkaar (kunnen) inkopen.

U heeft bij verschillende partijen contracten

Heeft u bij verschillende aanbieders een contract afgesloten, dan is het van groot belang om te weten van welke infrastructuur gebruik gemaakt wordt. Wanneer u dit niet navraagt kan het zijn dat beide partijen u een glasvezelverbinding hebben aangeboden, die beide gebruik maken van één en hetzelfde netwerk. In deze situatie kan het zijn dat de vezels exact de zelfde route volgen door het netwerk en dus ook in dezelfde geul liggen.

Het kan per toeval zijn dat beide verbindingen een geheel andere route volgen door het netwerk van de betreffende carrier. De meeste netwerkbeheerders geven geen inzicht in de route die een verbinding volgt door het netwerk.

Verschillende varianten voor redundantie

Om uw connectiviteit redundant uit te voeren zijn er talloze mogelijkheden. Het is mogelijk om gebruik te maken van één netwerk, waarbij één glasvezel access redundant wordt aangesloten. U kunt er ook voor kiezen om een Dual Access te laten realiseren. Hierbij worden twee separate glasvezel accessen aangelegd die beide via een volledig geografisch gescheiden pad worden aangesloten.

Om het aantal Singe Point of Failures verder te beperken kan gekozen worden voor een Carrier Independent oplossing, waarbij gebruik gemaakt wordt van twee geheel verschillende infrastructuren die binnen het IP Visie netwerk beide via een PoP (Point of Presence) verlopen.