4G als back-up voor internet

4G als back-up voor internet

Steeds meer bedrijven geven er de voorkeur aan om gebruik te maken van een redundante internetverbinding. Zij zijn immers zo afhankelijk geworden van een goed functionerende internetconnectie, dat het noodzaak geworden is om in geval van een storing aan hun primaire verbinding te kunnen beschikken over een alternatief.

Draadloos

IP Visie biedt de mogelijkheid om uw huidige internet aansluiting via glasvezel of DSL te combineren met een 4G back-up internet lijn. Om dit te realiseren installeren wij een 4G router bij u op locatie (eventueel in combinatie met een extra buitenantenne). Door te kiezen voor een BGP configuratie schakelt de verbinding automatisch over zonder dat u aanpassingen hoeft te doen aan de configuratie van uw netwerk componenten. Door gebruik te maken van BGP worden dezelfde IP adressen gebruikt op beide internetverbindingen.

Zodra de primaire lijn weer "up and running" is, wordt de verbinding automatisch hersteld en wordt er geen verkeer meer gestuurd via de 4G router. Dit is een geheel geautomatiseerd proces.

Snelheid en signaalsterkte

Bij gebruik van 4G kunnen onder gunstige omstandigheden snelheden van meer dan 100 Mbit/s worden bereikt. De snelheid van de verbinding op uw locatie is echter afhankelijk van diverse externe factoren, waardoor snelheidsgaranties niet gegeven kunnen worden. Dat komt, omdat de 4G router verbinding maakt met een signaal, dat uitgezonden wordt door een zendmast van een provider bij u in de omgeving.

Pinverkeer

Wanneer u gebruik maakt van pinautomaten voor uw betalingsverkeer is een back-upverbinding een absolute aanrader. U moet er niet aan denken dat uw klanten niet meer met hun pinpas kunnen betalen als er geen internet meer voorhanden is. Door gebruik te maken van een 4G back-upverbinding voorkomt u in dat geval omzetderving.