Michael Lewis Company

Referentie Michael Lewis Company

Permanent in de lucht

Michael Lewis Company Europe is permanent in de lucht dankzij IP Visie. Uit diverse gesprekken en nagetrokken referenties bleek dat zij specialist zijn op het gebied van redundante verbindingen en een betrouwbare partner blijken te zijn. Uit hun plan van aanpak bleek bovendien dat ze precies snapten wat wij wilden.

Michael Lewis Company Europe BV in Nederland maakt deel uit van het Amerikaanse moederbedrijf Michael Lewis Company, gespecialiseerd in het bevoorraden van vliegtuigen. Dit met alles wat nodig is aan boord voor de passagiers. Van dekens en toiletbenodigdheden tot hapjes en drankjes.

Op bedrijventerrein Nieuw-Prinsenland in Dinteloord heeft Michael Lewis Company Europe een distributiecentrum laten bouwen met een vloeroppervlakte van 14.000m² en een opslagvolume van 165.000 kubieke meter. Hier vandaan vindt sinds 2020 de distributie plaats naar grote internationale luchthavens in Europa, met vluchtbestemmingen in de Verenigde Staten, India, Afrika en het Midden-Oosten. Mede dankzij IP Visie is Michael Lewis Company Europe permanent in de lucht. Rien den Hartog, directeur van Michael Lewis Company Europe, koos IP Visie uit als partner voor de aanleg en het beheer van de 100% gegarandeerde dubbele dataverbindingen.

Verbindingen voor aansturing van alle processen

Directeur Rien den Hartog legt uit dat communicatie de levensader van het bedrijf is. “We staan 24 uur per dag in contact met ons moederbedrijf via een geïntegreerd computersysteem. Als ik telefonisch contact heb met een collega in bijvoorbeeld Florida dan bel ik niet intercontinentaal maar via een interne lijn. Het hele systeem moet naadloos op elkaar aansluiten. Daar hebben we 100% gegarandeerde verbindingen voor nodig die permanent in de lucht zijn. Als een van onze chauffeurs een levering doet op een vliegveld ergens in Europa en hij stapt weer in zijn cabine, dan ontvangen we hier twee seconden later al een gedigitaliseerde getekende vrachtbrief. Onze dataverbindingen maken het dus mogelijk om alle logistieke processen compleet aan te sturen. Maar denk ook aan alle orderstromen; zo boekt een cateraar een bestelling direct in ons systeem. De verbindingen faciliteren bovendien het uitwisselen van informatie; van e-mail en rapporten tot allerhande bepalingen en gegevens over de beveiliging. Kortom, zonder verbindingen staan we stil.

Partner voor aanleg en beheer van verbindingen

Bij de bouw van het distributiecentrum in Dinteloord, die Den Hartog volledig zelf begeleidde, ging hij vroegtijdig op zoek naar een partner voor de aanleg en het beheer van de verbindingen. Rien den Hartog: “De voorkeur ging uit naar een partij in West-Brabant voor het verlenen van directe en snelle service in het geval er eens iets mis zou zijn. In diverse gesprekken en uit nagetrokken referenties kwam IP Visie naar voren als een betrouwbare partner in dit voor ons cruciale proces. Uit hun plan van aanpak bleek bovendien dat ze precies snapten wat ik wil.”

Back-up op voorhand via dubbele verbinding

Voor Michael Lewis Company Europe woog de betrouwbaarheid van de verbinding het zwaarst, gecombineerd met een gegarandeerd hoge snelheid. Rien den Hartog: “Technisch heb ik er geen bal verstand van, maar ik kan wel goed aangeven wat ik wil. Uitgangspunt was een dubbele (redundante) verbinding, die onze bereikbaarheid onder alle omstandigheden 100% garandeert. Glasvezel werkt perfect totdat er ergens een dragline onbedoeld een kabel kapottrekt. Dan vallen we stil en zijn we afhankelijk van wanneer een provider het eens oplost. We hebben daarom geïnvesteerd in een back-up op voorhand. IP Visie heeft de hele infrastructuur daarvoor vooraf theoretisch uitgedacht. Dit heeft geresulteerd in de combinatie van een glasvezelverbinding en een straalverbinding.”

Combinatie van glasvezelverbinding en straalverbinding

“De ene verbinding verloopt via de grond, de andere via de lucht, namelijk via een straalverbinding naar de Tv-toren in Roosendaal, waar IP Visie haar eigen datacenter heeft. Dit werkt perfect. Wij merken niet wanneer de systemen het van elkaar overnemen. Via een afgesloten onderhoudscontract is IP Visie volledig verantwoordelijk voor het goed blijven functioneren van deze systemen. Bij de opstart had ik veel contact met IP Visie, zoals over de resultaten van functionele en operationele tests. Nu we sinds 2020 operationeel zijn en het allemaal perfect werkt, is dat intensieve contact niet meer nodig. Als ik vergeet dat ik een leverancier heb die ergens verantwoordelijk voor is, dan is dat een goed teken. Dat is bij IP Visie het geval. Over de verbindingen heb ik zelf geen enkele zorg, IP Visie houdt ons permanent in de lucht.”