Zakelijk Glasvezel in het buitengebied

Zakelijk Glasvezel in het buitengebied

In het buitengebied is het realiseren van een zakelijke glasvezelverbinding vrijwel altijd mogelijk. Doordat er in veel buitengebieden relatief weinig glasvezel ligt, kunnen de hiermee gemoeide kosten snel oplopen door een aantal zaken die hieronder besproken worden.

Glasvezelaansluiting in het buitengebied

In tegenstelling tot particulier glasvezel is Zakelijk Glasvezel vrijwel altijd beschikbaar. Dit komt omdat elk bedrijf op eigen verzoek een zakelijk glasvezelverbinding kan laten aanleggen. In de particuliere markt wordt vaak een hele wijk gelijktijdig aangesloten.

Aansluitkosten

Prijsopbouw glasvezel providers

Wanneer er bij u in de buurt een glasvezelknooppunt aanwezig is of in de directe omgeving zijn al meerdere bedrijven aangesloten op ons glasvezelnetwerk dan zullen de eenmalige aansluitkosten lager uitvallen.

Collectief

samen besparen op zakelijk glasvezel in het buitengebiedWanneer er bij u in de buurt nog geen bedrijven zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk en u bent de eerste die zich wilt laten aansluiten dan zullen de aansluitkosten hoger uitvallen. Dit komt omdat de glasvezelverbinding over een grotere afstand gerealiseerd moet worden.

In het geval dat u een zakelijk glasvezelverbinding heeft afgenomen en gerealiseerd is, dan kan uw buren hierna goedkoper aangesloten worden. Dit komt doordat uw aanvraag het glasvezelknooppunt tot aan uw gebied is gelegd. De afstand van uw buren tot het glasvezelknooppunt is korter na uw aanvraag dan de afstand van uw eigen aanvraag.

Toch is het mogelijk om te besparen op de eenmalige aansluitkosten door de aanvraag van meerdere bedrijven bij u in de buurt te bundelen. Deze besparing kan gemaakt worden doordat de aansluitingen niet los uitgevoerd worden. Nodige vergunningen en werkzaamheden kunnen tegelijk worden ingepland en uitgevoerd worden. De grond hoeft dan niet meermaals open om het glasvezelnetwerk uit te breiden.