Zakelijk Glasvezel aanvragen

Zakelijk Glasvezel aanvragen

Bij het aanvragen van een zakelijk glasvezel verbinding zult u een keuze moeten maken voor de gewenste diensten, router, aantal IP-adressen en de looptijd van het contract.

Aanvraagproces

Het proces voor zakelijk glasvezel aanvragen bevat een aantal stappen die doorlopen moeten worden en hieronder worden toegelicht:

Zakelijk Glasvezel aanvragen begint met een postcodecheck

Postcodecheck

Met behulp van onze postcodecheck krijgt u direct inzicht in de tarieven en mogelijkheden voor uw locatie. U kunt een verbinding samenstellen op maat en vervolgens een automatisch gegenereerde offerte ontvangen.

Overeenkomst Zakelijk Glasvezel

Overeenkomst

Wanneer u akkoord bent met de eenmalige en maandelijkse kosten kunt u de offerte die u heeft ontvangen, ondertekenen en retourneren.

Planning werkzaamheden glasvezel

Planning werkzaamheden

Binnen enkele dagen na ondertekening van het contract neemt een projectleider contact met u op en zal een aannemer een afspraak met u maken voor een site survey. De projectleider zal een voorlopige opleverdatum aan u communiceren en is vervolgens uw vaste aanspreekpunt totdat de glasvezel verbinding geheel werkend is opgeleverd.

Belangrijke gegevens voor de aanvraag

Bij uw aanvraag zijn een aantal gegevens van belang om de overeenkomst op te kunnen stellen:

  • exact aansluitadres
  • KvK nummer
  • gewenste looptijd van het contract
  • bandbreedte voor internet
  • aantal externe IP adressen
  • keuze voor de router

Exact aansluitadres van groot belang

Het is van groot belang dat het exacte aansluitadres op de offerte vermeld staat en dat dit adres voorkomt in de Basis Administratie Gebouwen van het kadaster.

Diensten

Standaard wordt Zakelijk Glasvezel geleverd met de dienst Corporate Internet. Uiteraard is het ook mogelijk om naast internet, andere diensten af te nemen zoals Hosted Telefonie of Cloud Connect.

Na het sluiten van een overeenkomst is het ten alle tijden mogelijk, om op een later tijdstip, diensten toe te voegen op de glasvezel access.

IP-adressen

Bij Corporate Internet beschikt u standaard over 4 externe IP-adressen. Van dit blok wordt het eerste en het laatste adres gebruikt voor het netwerk. De tweede van de reeks wordt gereserveerd voor een router, waardoor u effectief één IP-adres overhoudt voor eigen gebruik.

Wanneer u over meer IP-adressen wil beschikken, is het mogelijk om tegen meerprijs extra IP adressen af te nemen.

Router of firewall

Om gebruik te kunnen maken van uw glasvezelverbinding is het noodzakelijk om een geschikte router en/of firewall aan te schaffen. U heeft enkele opties ten aanzien van de apparatuur.

Managed Router

Wanneer u kiest voor een Managed Router blijven wij verantwoordelijk voor de juiste werking van de verbinding tot en met de router. Voor het gebruik van de managed router betaalt u een vast bedrag per maand en wordt de router bij een defect kosteloos vervangen. De router krijgt u in bruikleen en blijft ons eigendom.

Managed Firewall

Wij adviseren u te kiezen voor een Managed Firewall. Deze Next Generation Firewall is van alle benodigde services te voorzien om uw netwerk te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals Malware en virussen. Wanneer u kiest voor een Managed Firewall, komt een router te vervallen, waardoor er maar één apparaat aangesloten hoeft te worden.

Routerloos

U bent niet verplicht om een router of firewall af te nemen bij ons. U mag er voor kiezen om zelf een geschikte router en/of firewall te plaatsen of dit te laten verzorgen door uw automatiseerder. Houdt er rekening mee dat er eisen aan de router verbonden zijn.

Levertijd

De levertijd van een glasvezelverbinding is afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde doorlooptijd van aanvraag tot oplevering bedraagt twee tot vier maanden. Wanneer in het pand al een glasvezel aansluiting aanwezig is en er nog vrije vezels beschikbaar zijn, zal dat een positieve invloed hebben op de doorlooptijd van de opdracht.