Kan ik Voice over IP afnemen op Zakelijk Glasvezel

Kan ik Voice over IP afnemen op Zakelijk Glasvezel

Wanneer u gebruik maakt van Zakelijk Glasvezel is de stap naar Voice over IP binnen handbreik. U kunt namelijk diensten 'stapelen' waardoor u naast internet ook telefonie kan afnemen zonder dat dit afdoet aan de kwaliteit van uw internet- of spraakverbinding. U hoeft geen extra lijn aan te vragen zoals dit in het verleden in veel gevallen noodzakelijk was.

SIP Trunk

Om gebruik te maken van Voice over IP krijgt u altijd een SIP Trunk. De SIP Trunk zorgt ervoor dat het telefonieverkeer verlopen kan via het IP protocol. U neemt de SIP Trunk af ter vervanging van bijvoorbeeld een ISDN of PSTN lijn. Uw telefoonnummers worden aan de Trunk gekoppeld, om ervoor te zorgen dat belverkeer met het betreffende nummer mogelijk is.

Telefooncentrale

U zult in alle gevallen gebruik maken van een telefooncentrale. Hieronder worden de drie meest voorkomende manieren beschreven.

Hosted Telefooncentrale

U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een Hosted Telefooncentrale. Deze wordt gehost bij ons in het datacenter, zodat het niet noodzakelijk is dat er nog apparatuur aanwezig is op uw locatie.

Telefooncentrale op locatie

Heeft u recent geïnvesteerd in een telefooncentrale of maakt u al jaren naar tevredenheid gebruik van uw telefooncentrale? In sommige gevallen is het mogelijk om deze te behouden. Deze dient in eerste instantie geschikt te zijn voor SIP. Om daarna na te gaan of de centrale gebruikt kan worden en ondersteund wordt, is het belangrijk om het merk, model en type te weten van uw centrale. In diverse gevallen kan uw centrale en toebehoren zoals toestellen behouden blijven.

Toestellen met centralefunctionaliteit

Enkele merken hebben een toestel met telefooncentrale functionaliteiten. Indien deze apparatuur geschikt is voor SIP kunnen deze in veel gevallen worden behouden. U hoeft dan niet te investeren in nieuwe toestellen.

Mogelijkheden zijn eindeloos

Vanaf het moment dat u gebruik maakt van Voice over IP zijn de mogelijkheden eindeloos. Op zeer korte termijnen is het mogelijk om nieuwe gebruikers toe te voegen aan de omgeving of het aantal gesprekskanalen uit te breiden wanneer het huidig aantal niet voldoende blijkt te zijn. Telefoonnummers, zowel nationaal als internationaal, zijn binnen enkele dagen aangevraagd en operationeel binnen de telefonie-omgeving.