Wat is het verschil tussen housing en hosting?

Wat is het verschil tussen housing en hosting?

Datacenter housing

Bij housing wordt ruimte aangeboden in een datacenter in de vorm van racks. U plaatst daarbij uw eigen servers of storage in het rack dat u huurt. De housing partij zorgt voor voorzieningen als stroom, koeling, connectiviteit en beveiliging. U bent als klant zelf verantwoordelijk voor het correct functioneren van de apparatuur in de racks. Een veel gebruikte term voor housing is ook "Colocation".

Datacenter hosting

Wanneer u gebruik maakt van hosting hoeft u zelf niet meer te investeren in hardware en maakt u gebruik van de infrastructuur, die ter beschikking wordt gesteld door een hosting provider. In veel gevallen maakt u gebruik van een "shared infrastructuur" op basis van virtualisatie voor zowel servers als storage. Veelal kunt u kiezen uit het gewenste operating system voor uw servers en zal de partij die de managed hosting dienst aanbied zorgen voor firmware updates, security patches en andere noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden.

Hosting gaat heel nadrukkelijk een stap verder dan housing.

Waar beschikbaar?

Wij leveren housing diensten en doen dat in datacenters in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Roosendaal (eigen datacenter).