Datacenter

de ideale omgeving voor al uw systemen

Datacenter

In een datacenter wordt gezorgd voor een optimaal beveiligde omgeving voor uw systemen. Deze beveiliging betreft onder meer de fysieke toegang tot het datacenter en de redundant uitgevoerde regeling van de stroomvoorziening, temperatuur en de luchtvochtigheid.

Voordelen vestigen in datacenter

  • up-time garantie tot 99,999%
  • keuze uit meerdere carriers
  • streng beveiligde locatie voor uw ICT-systemen
  • bespaar fors op ICT-infrastructuur en stroomkosten

Colocatie tot 99,999% beschikbaarheid

Naast strenge beveiliging in het pand zijn datacenters ook voorzien van redundant uitgevoerde noodvoorzieningen. Hierbij moet u denken aan krachtige noodstroomgeneratoren, die bij eventuele uitval van de stroom, de elektriciteitsvoorziening automatisch overnemen. Ook hebben ze koeloplossingen en blusinstallaties die nodig zijn om die 99,999% up-time te waarborgen. Al deze noodvoorzieningen worden regelmatig en uitvoerig getest, zodat u gebruik kunt maken van een stabiele en ononderbroken dienstverlening.

Lees meer over housing

Directe koppeling met uw cloud diensten

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Met Cloud Connect wordt middels een VPN een directe verbinding gemaakt tussen uw locatie(s) en een cloud platform naar keuze zoals Microsoft Azure of Amazon Web Services. Deze verbinding is volledig gescheiden van het openbare internet en redundant uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij garanties geven op de beschikbaarheid.

Bespaar fors op ICT-infrastructuur

Door de alsmaar toenemende waarde van data is een gegarandeerde werking van een serverruimte noodzakelijk. Een goed ontwerp voor een serverruimte is hiervoor noodzakelijk. Zonder een goed ontwerp en essentiële noodvoorzieningen op locatie, loopt een bedrijf onnodig veel risico’s.

Als u de risico’s afweegt tegen het kostenplaatje, dan realiseert u zich al snel dat een datacenter een optie is met meer voordelen. Door uw ICT-apparatuur te plaatsen in een datacenter hoeft u geen serverruimte aan te leggen bij u op locatie, met de benodigde noodvoorzieningen.

Streng beveiligde locaties

Ondanks het feit dat uw pand ongetwijfeld voorzien is van een alarminstallatie, al dan niet met opvolging door een beveiligingsbedrijf, haalt het het niet bij de beveiliging van een datacenter. Datacenters zijn niet alleen virtueel beveiligd maar ook fysiek. Er is 24/7 bewaking en uw servers staan anoniem in een van de zalen.

Keuzevrijheid in carriers

In onze datacenters zijn meerdere carriers ontsloten, waardoor het mogelijk wordt om geografische en/of carrier gescheiden internet verbindingen te realiseren.

Meest gestelde vragen over Datacenter